Gestaltningsriktlinjer för musik i stadens offentliga rum : vetenskapsbaserade gestaltningsriktlinjer för musik tillägnad praktiserande landskapsarkitekter - Ekholm, Max (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2019)
Musik har funnits bland oss människor sedan urminnes tider. Exakt när och hur musiken uppkom är inte känt men klarlagt är att den på ett eller annat sätt haft en evolutionär fördel för oss människor. Redan på 1800-talet började evolutionsteorins fader Charles Darwin studera musik utifrån biologi och evolution och kom fram till att musiken haft evolutionär betydelse för människan.