Motivation, ledarskap och kvinnligt entreprenörskap på landsbygden - Egnell, Amanda; Lidell, Filippa (2019)
Allt fler individer flyttar från landsbygden vilket resulterar i att det blir svårare för företagare och entreprenörer att lyckas med verksamheter i rurala områden, vilket missgynnar landsbygdens fortgång. Studier visar att motivation och ledarskap har stor inverkan på hur väl en verksamhet lyckas. Studier visar även att majoriteten av de entreprenöriella verksamheter som startas i rurala områden grundas av kvinnor. Syftet med denna studie är därför att undersöka hur motivation kan skapas hos individer på landsbygden genom en ledande kvinnlig entreprenör. Detta för att hjälpa andra företag gällande motivation till att verka i rurala områden och därmed bidra till att bevara landsbygden samt gynna den hållbara utvecklingen i kontexten.