Värmetak för vila hos slaktkycklingar - Fredriksson, Caroline (2019)
Inom dagens svenska slaktkycklingproduktion hålls kycklingarna ofta i mycket stora grupper som kan bestå av upp till 100 000 individer på samma yta och utmaningarna för kycklingarna är många. Djurdensiteten kan uppgå till 36 kg/m2 golvyta och stallet var ljust i omkring 18timmar i sträck med endast 6 mörka timmar per dygn. Då många kycklingar samsas om en begränsad yta så är det lätt hänt att de stör varandra då vissa individer vill vila samtidigt som andra vill äta eller utföra något annat beteende.