Bland rönnar, vingnötter & magnolior - Hjorth, Malin (2019)
Under den period då Norrvikens trädgårdar förvaltades av Stiftelsen Norrvikens trädgårdar mellan åren 1971–2013 (Grauers, 2013) gjordes flera försök att utveckla trädgårdarna för att locka besökare. Under den här perioden anlades Tors park. Parken anlades under ledning av Tor G. Nitzelius och ger i dagsläget intrycket av att ha fallit i glömska.