Fysisk planering för begränsad klimatpåverkan - Ågren, Josefin (2019)
Mänskligheten konsumerar utöver jordens tillgångar. Naturliga system rubbas. Klimatförändringarna hotar världen med extremväder. I Parisavtalet beslutades det att mänskligheten ska arbeta för att bromsa temperaturhöjningen vid 1,5 grader från förindustriell tid. Syftet med uppsatsen är att undersöka den fysiska planeringens roll i arbetet med att begränsa klimatförändringarna. Uppsatsen skrivs som en sammanställande litteraturstudie.