Skattningar av ståndortsindex – med flygburen laserskanning, allmänt tillgänglig information eller skördarmätningar? - Larsson, Karl (2019)
Ståndortsindex är en viktig faktor i det moderna skogsbruket, främst för att en ståndorts produktionsförmåga skattas via ståndortsindex. I operativt skogsbruk i Sverige idag skattas ståndortsindex genom inventering av relevanta variabler vid fältbesök. Att genom fjärranalys skatta ståndortsindex med en tillfredställande noggrannhet kan innebära både tids- och kostnadsmässiga vinster för dagens skogsbruk. I föreliggande studie undersöktes tre olika metoders noggrannhet vid skattning av ståndortsindex i boreal skog: