Djurhälsa och djurhållningsrutiner för kalvar på svenska mjölkgårdar - Andersson, Caroline (2019)
Kalvhälsa är en väldigt viktig faktor för att kunna hålla en god produktionsekonomi i sin mjölkkobesättning. Tyvärr är kalvdödlighet på grund av diarré och respiratorisk sjukdom ett vanligt förekommande problem på svenska gårdar och runt om i världen. Viktiga faktorer för att främja kalvhälsa är noggranna råmjölksrutiner, tillgång till rena kalvningsboxar, god inhysningskvalitet och ett bra hygientänk.