Utvärdering av Skogsbiologernas naturvärdesbedömning - Lundberg, Michaela; Lundkvist, Martina (2019)
Det är viktigt att vi värnar om den biologiska mångfalden och nyckelbiotoper möjliggör att miljöer med höga naturvärden kan pekas ut. Ett sätt att bedöma naturvärden är att använda sig av indirekta kriterier, alltså leta efter strukturer som indikerar skyddsvärda arter. Syftet med arbetet var att utvärdera Skogsbiologernas naturvärdesbedömning, som använder sig av indirekta kriterier, och undersöka hur objektspoängen stämmer överens med förekomsten av signalarter, rödlistade signalarter och död ved. Syftet var även att jämföra den biologiska mångfalden i nyckelbiotoper och icke nyckelbiotoper.