När skyarna faller : publika platser med hållbar skyfallshantering i den förtätade staden - Skogsmyr, Millicent (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2019)
På grund av världens pågående globala uppvärmning som sker till följd av förbränning av fossila bränslen kommer vädret och klimatet att förändras inom det närmaste århundradet. Perioder av torka kommer bli allt längre och kraftiga skyfall kommer bli vanligare. Under de senaste åren har både Malmö och Köpenhamn utsatts för förödande skyfall där ledningssystem, källare och städernas gator översvämmades. Som reaktion har efterfrågan på hållbar och resilient skyfallshantering blivit att större.