Har Transkutan Elektrisk Nervstimulering en smärtlindrande effekt hos hund, med avseende på viktfördelning och grad av fysisk aktivitet? - Dadell, Linn (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2019)
Osteoartros är den vanligast förekommande ledsjukdomen hos hund. Denna sjukdom behandlas vanligen med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Då ingen substans är biverkningsfri är alternativ till läkemedelsbehandling önskvärda. Icke farmakologiska alternativ är bland annat massage, terapeutisk träning och transkutan elektrisk nervstimulering (TENS).