ProCyte Dx : risk för allvarliga fel vid differentialräkning av hundleukocyter - Bergstrand, Eric (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2019)
Differentialräkning av leukocyter är en viktig del i den medicinska utredningen av sjuka hundar. Det finns både manuella och automatiserade metoder för differentialräkning av hundleukocyter. ProCyte Dx (IDEXX Laboratories Inc., Westbrook, Maine, USA) är ett relativt nytt automatiserat hematologiinstrument. I en nyligen publicerad studie upptäcktes det att instrumentet genererade oacceptabelt felaktiga resultat vid differentialräkning av leukocyter i 13 % av blodproverna från sjuka katter.