Bin, blommor och bekymmer : minskar världens pollinatörer och hur påverkar det pollineringen av våra grödor? - Nydahl, Madeleine (SLU/Dept. of Animal Environment and Health (until 231231), 2019)
De tre viktigaste hoten mot bin är livsmiljöförlust, patogener och kemiska ämnen som bekämpningsmedel, dessa påverkar den tama bipopulationen (Apis mellifera) och den vilda bipopulationen på olika sätt.