Förebyggande åtgärder för bekämpning av blodmask - Wilderoth, Hanna (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2019)
Lilla blodmasken, Cyathostominae, är hästens vanligaste endoparasit. Näst intill alla hästar exponeras någon gång under sin livstid och påverkas i varierande grad. Vid kraftig infektion kan hästen få symptom i form av avmagring, diarré och kolik, vilket kan ha dödlig utgång.