Metabola förändringar vid ökad fettvävnad och framgångsrik viktnedgång hos hund - Forsberg, Hanna-Cajsa; Olsson, Frida (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2019)
Övervikt är ett växande problem hos våra sällskapshundar. Det finns flera möjliga konsekvenser av en ökad kroppsvikt, exempelvis ortopediska, respiratoriska och kardiovaskulära sjukdomar. Det är därmed viktigt att djursjukskötare och annan kvalificerad personal inom djurhälsovården arbetar preventivt för att förebygga övervikt hos hund. Att upprätta en viktmottagning på kliniken är ett lämpligt tillvägagångssätt för att arbeta med viktnedgång hos hundar.