Riskfaktorer associerade med pododermatit hos svenska sällskapskaniner - Erkas, Malin; Werner, Linda (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2019)
Pododermatit, trycksår under tassarna, är vanligt hos såväl sällskapskaniner som produktionskaniner. Många studier har gjorts på produktionskaniner, där riskfaktorer i form av underlag, ålder och ursprung har bekräftats. Resultaten från dessa studier kan emellertid inte appliceras på sällskapskaniner, eftersom deras levnadsförhållanden skiljer sig åt i flera avseenden. Studier gjorda på sällskapskaniner är få och det är oklart hur utbrett problemet är. Syftet med detta kandidatarbete var därför att undersöka förekomst av och riskfaktorer för pododermatit hos svenska sällskapskaniner.