Kom ut till vattnet! : ett gestaltningsförslag av en strandpromenad längs Skeppsholmsviken på Södra Djurgården i Stockholm - Svedmyr, Sofia (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2019)
Stockholm är en stad uppbyggd av ett skärgårdslandskap där hav och land möts. Mängden vatten och närheten till den är något som värdesätts högt. Människor mår bättre, både psykiskt och fysiskt, i gröna miljöer samt i miljöer med inslag av vatten. Dock byggs allt fler moderna städer tätare och tätare samtidigt som mark längs strandkanter privatiseras, något som är ett stort problem. Yta för livet till fots och för rekreation är något som är nödvändigt för hälsosamma städer.