Hur kommuniceras klimatfördelarna med att bygga flerbostadshus i trä - Söderlund, Martin (SLU/Dept. of Forest Economics, 2019)
I takt med en ökad konsumentmedvetenhet och kunskap kring konsumtionens klimatpåverkan kritiseras traditionella strategier inom marknadsföring allt hårdare. Kritiken har framförallt handlat om marknadsförares främjande av överkonsumtion och att på så sätt ha bidragit att skapa ett ohållbart konsumtionssamhälle.