Social dynamik hos driller (Mandrillus leucophaeus) samt utvärdering av ny berikning innefattande problemlösning på Parken Zoo - Salomonsson, Anna (SLU/Dept. of Animal Environment and Health (until 231231), 2018)
Drillen är en starkt hotad primatart från Afrika som behöver insatser från bland annat djurparker för att bevaras. Primater är bland de svåraste djuren att hålla i djurpark. De är intelligenta djur som är känsliga för besökare och behöver sysselsättning för att undvika att de blir uttråkade och utför onormala beteenden. De har även sociala behov som kan vara svåra att tillfredsställa då de ofta hålls tillsammans med färre individer än vad de hade gjort i det vilda.