Association mellan leishmanios och kronisk hepatit hos hund - Elofsson, Hedvig (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2019)
Kronisk hepatit är en relativt vanlig diagnos hos hund och innebär ihållande inflammation i levern. Kronisk hepatit kan uppstå på grund av många olika bakomliggande orsaker, men i många fall är tillståndet idiopatiskt.