Svampodling i restprodukter : kan ostronskivling odlas på kartong? - Jonsson, Elin (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2019)
I en tid av ökat fokus på resurssnåla, cirkulära och effektiva sätt att producera näringsrik mat, behövs nya tankesätt kring odling och näringsintag. Här kommer svamp in som en anpassningsbar och näringsrik produkt, som enkelt och snabbt kan odlas i mer eller mindre mekaniserade miljöer.