Valpsjukevirus – ytterligare ett hot mot den biologiska mångfalden? - Norstedt, Cecilia (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2019)
De senaste 40 åren har man sett en drastisk minskning av den biologiska mångfalden och man beräknar att vilda djurpopulationer har minskat med 60 % sedan 1970. De största hoten mot den biologiska mångfalden anses vara förlust av habitat och överexploatering, men infektiösa sjukdomar finns listade bland de fem största hoten.