Variation i nykalvade mjölkkors stående i tidig laktation i system för automatisk mjölkning - Borgenvall, Linnea (2019)
Idag mjölkas många mjölkkor i någon form av automatisk mjölkningssytem. Systemen bygger på kornas egen vilja att utföra aktiviteter såsom att äta, ligga, mjölka sig och utföra sociala beteenden. Då dagens mjölkkor är hårt pressade av den så kallade tidsbudgeten, finns risk att om någon del av systemet inte fungerar optimalt så hinner korna inte utföra sina aktiviteter som de bör. Ett moment som kan störa i tidsbudgeten är om korna står och väntar för att bli mjölkade.