Kalkning på alkalina jordar - Larsson, Jacob (2019)
Fram till och med kampanjen 2016 så fanns det en reglerad marknad på odling av sockerbetor, men nu har man släppt på denna reglering vilket har bidragit till ett överskott på socker i världen. Detta har gjort att ekonomin i sockerbetsodlingar har sjunkit drastiskt de senaste åren. Eftersom ekonomin blir mer ansträngd inom lantbruket så är det intressant att se om det finns investeringsmöjligheter i att kalka för en bättre lönsamhet.