En plan för naturen - Eriksson, Ylva (2019)
Denna studie undersöker Kristianstad läns Natur- och kulturmiljövårdsprogram, Från Bjäre till Österlen, från 1996 och dess betydelse för den fysiska planeringen i Hässleholms kommun. Den pågående förlusten av biologisk mångfald (FN 1992) understryker behovet av fördjupad kunskap om landskapets naturvärden. Det ingår i länsstyrelsernas uppdrag att tillhandahålla kunskapsunderlag om naturvärden till kommunerna, vilka i sin tur ansvarar för fysisk planering av mark- och vatten. I samband med en uppdatering av Skåne läns hemsida uppkom frågor om relevansen av att hålla äldre planeringsunderlag tillgängliga, vilket föranledde denna studie.