Skönhetssalongen : diskussioner om skönhet vid skapandet av landskapsarkitektur - Wallgren, Therese (SLU/Landscape Architecture (until 121231), 2010)
Vid skapandet av landskapsarkitektur är det en mängd olika kvaliteter som skall tas i åtanke. En av dem är skönhet. En upplevelse av skönhet är synonym med en upplevelse av något som vackert, gott, rätt. Listan över synonymer kan göras lång, men gemensamt är att de ger uttryck för en positiv känsla hos den som tolkar. Upplevelsen av skönhet är en upplevelse som spelar in när landskapsarkitekten värderar sin landskapsarkitektoniska handling. Det är därför intressant att fråga sig hur skönhet diskuteras och betydelsen av en sådan diskussion vid skapandet av landskapsarkitektur.