Jämförelse av två olika uppföljningsmetoder av miljöhänsyn hos Norra Skogsägarna - Bergström, Julia; Renman, Lisa (2019)
Miljöhänsyn vid skogliga åtgärder har den senaste tiden varit en aktuell fråga inom skogsbruket. God miljöhänsyn vid avverkning minskar risken att negativt påverka omkringliggande miljöer i form av körskador som kan leda till exempelvis kvicksilverutlakning, tillväxtförluster och ökad slamtransport.