Framtidens återvinningsstation - Ederyd, Joanna; Aneljung, Sara (2019)
Återvinningsstationen är den plats vi går till för att slänga förpackningar och tidningar som vi inte längre har nytta av eller som anses vara förbrukade. För många är dessa platser förknippade med ljudet av krossat glas, öllukt och smuts på kläder och händer. Dessa platser är ofta undangömda, placerade i utkanten av en parkering eller vändplats och de är många gånger nedskräpade, dåligt upplysta och upplevs som otrygga. I det här examensarbetet vill vi undersöka hur landskapsarkitekter kan bidra till att förbättra platsen för avfallshantering, med fokus på återvinningsstationer och dess kontext i en urban miljö.