Planeringsfasens betydelse för tillgänglighetsanpassad utemiljö - Brunila, Kirsti (2019)
Fler äldre -och LSS boenden byggs i våra städer. Brukarna som bor i dessa boenden ska ha möjlighet att vistas i utemiljön som finns tillgänglig i form av en trädgård. En grön miljö i detta sammanhang innebär en trädgård som består av buskar, träd, perennplanteringar, pergola, lekutrusning, bänkar mm. Trots detta är ett flertal äldreboenden och LSS boendens utemiljö inte tillgänglighetsanpassade när brukarna flyttar in i byggnaden, utan måste anpassas i efterhand.