Holistisk landskapsdesign för skolgård i centrala Brunnshög med öppen dagvattenhantering - Lundgren, Emelie (2019)
I det här arbetet kan ni finna en hur en högstadieskola med integrerad öppen dagvattenhantering kan se ut. Grunden till förslaget baserar sig på de litteraturstudier som förekommit arbetet, både de där de tekniska bitarna har sitt fäste men även utifrån intresse för vad ungdomar har för preferenser på sin utemiljö. Arbetet syftar till att undersöka hur det är möjligt att integrera brukarnas behov, platsens befästning samt de tekniska lösningarna en öppen dagvattenhantering kräver.