Ett gestaltningsförslag i Sege park Malmö - Pettersson, Sara (2019)
Detta examensarbetet handlar om Sege park, ett gammalt sjukhusområde som byggdes på 1930- talet i Malmös östra utkant. Det gamla sjukhusområdet ska idag byggas om till bostadsområde och samtidigt förtätas. Projektet beskrivs som ett ”spjutspetsprojekt” där nya innovativa lösningar skall testas med hållbarhet i fokus. Målet med arbetet är att göra ett gestaltningsförslag på mittaxeln, en centralt belägen grönyta i området, där gestaltningsprinciper för social hållbarhet undersöks och testas.