Rengöring av fodernedfallsrör i tillväxtavdelningen - Sköld, Jennifer (2019)
Avvänjningen är en av de mest avgörande perioderna i en gris liv. Den hänger samman med en ökad risk för sjukdomar som t.ex. avvänjningsdiarré och en ökad antibiotikaanvändning. Tillväxtstallar är varma och detta kan ge en tillväxt av skadliga mikroorganismer i fodernedfallsrören, speciellt i utfallen till trågen där det lätt bildas pålagringar. Detta kan orsaka diarré, nedsatt aptit och sämre foderutnyttjande.