Vilket stall är mest ekonomiskt för uppfödning av ungtjurar? - Andersson, Oskar; Dernerud, Jonathan (2019)
För att få fram fakta om olika stalltyper som sedan kan användas vid eventuella byggnadsplaner har vi undersökt fördelarna och nackdelarna med att föda upp tjurar i spaltboxstall, liggbåsstall och stall med djupströbädd och skrapad gång ur en ekonomisk men också ur djurvälfärd-synpunkt. I arbetet ingår en litteraturstudie och vi genomförde även en egen studie genom att skicka ut enkäter till lantbrukare som hade erfarenhet av de olika stallen. Kostnader och synpunkter samlade in. Då svarsfrekvensen var låg via mejl fick vi ganska snart gå över till att ringa upp lantbrukare istället och intervjua dem över telefon.