Övervakningsmetoder och jämförelse av förberedelsetid vid allmän anestesi av föl och unghästar på ett svenskt hästdjursjukhus : en retrospektiv studie - Gunnarsson, Caroline; Gylling, Jessica (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2018)
Ett föls fysiologi ser annorlunda ut jämfört med en vuxen individs fysiologi. Deras omogna fysiologi gör att de blir sårbara och särskilt utsatta vid allmän anestesi, och har en ökad risk för att dö under den allmänna anestesin jämfört med en vuxen häst. För att tidigt kunna upptäcka förändringar eller problem och vid behov behandla dessa är det viktigt med en kontinuerlig övervakning av patienten.