Valpägarens kännedom om tandrelaterade problem och profylaktisk tandvård hos hund - Nordahl, Jeanette; Smedberg, Jonna (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2018)
Syftet med detta arbete var att undersöka vilken kännedom svenska valp- och unghundsägare har om tandrelaterade problem och profylaktisk tandvård hos hund. En litteratursökning gjordes i avsikt att inhämta fakta om hundars munhälsa, de vanligaste tandrelaterade problemen hos hund, symptom på tandproblem och profylaktiska tandåtgärder. En enkätundersökning genomfördes för att få svar på frågeställningen om valpägarens kännedom.