Öppen innovationsmodell för samarbete mellan företag och universitet - Storgärd, Johan (SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204), 2018)
Öppen innovation är ett trendord som uppkommit i världen av entreprenörer, denna trend kan spåras till Henry Chesbourgh som ”myntade” begreppet. Innovation är nå-got som driver en organisations forsknings- och utvecklingsavdelning att utveckla produkter eller affärsidéer. Tanken med öppen innovation är att öppna upp organisat-ionen mot relativt okända parter för att tillsammans driva forsknings- och utveckl-ingsprojekt. Genom att öppna upp sitt företag skapas möjligheter att samarbeta med parter som annars inte skulle tillfrågas, och på så vis kunna lösa problem inom den egna organisationen som det annars saknar resurser eller kunskap för att lösa själv.