Innovativa metoder i stadsplanering och planerares syn på att använda dem - Vidner, Sofia (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2018)
Ett centralt tema i stadsutveckling handlar om social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet i den fortsatta förtätningen av städer. Den konventionella stadsplaneringens verktyg och arbetsätt beskrivs vara otillräckliga för att hantera stadens komplexitet, men samtidigt är det ofta dessa som används i rådande stadsplanering. Framtida städer är i behov av andra innovativa arbetsätt och lösningar som kan förutse den sociala dynamik som staden består av och för att nå hållbar stadsutveckling.