Vård av exotiska smådjur : omvårdnad av reptiler på klinikens stationärvårdsavdelning, med inriktning på ödlor, ormar och sköldpaddor - Elofsson, Kristoffer; Eliasson, Lilian (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2018)
I det här arbetet undersöktes reptilers behov och vilka faktorer som är avgörande för att reptiler ska må bra och hålla sig friska. Samtidigt undersöktes hur väl dessa behov och faktorer tillgodoses och tillämpas i kliniksammanhang och i kommersiell verksamhet som håller reptiler. Undersökningen utfördes dels genom en litteraturstudie och dels genom en enkätstudie.