Att vara eller inte vara en del av staden : en undersökande studie av det materiella rummets inverkan på människors möjligheter till personliga uttryck i städer - Fjällbäck, Julia (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2018)
Det offentliga rummet har spelat en betydande roll för demokratiseringsprocesser under snart fem tusen år. I Sverige är dessa ytor fortfarande platser där människor ska ha möjlighet att uttrycka sig personligt och på så vis göra sig till en del av det gemensamma samhället. Med detta som utgångspunkt behandlar denna undersökande uppsats den materiella miljöns betydelse för vilka personliga uttryck som uppstår i västerländska, offentliga, stadsrum.