Aktivitetshalsband : en pilotstudie för att utvärdera tillförlitligheten i ett halsbands mätningar av katters aktivitet - Devlin, Nicole; Olausson, Sofia (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2018)
Inom veterinärmedicin och djuromvårdnad ses ett stort användningsområde för accelerometerbaserade aktivitetsmonitorer. Att objektivt kunna mäta djurs beteendemönster och aktivitetsnivå under längre tidsperioder kan vara ovärderligt för kartläggning och behandling av vissa sjukdomar och åkommor. Speciellt inom området rehabilitering finns ett behov av en mätmetod som kan mäta aktivitet objektivt.