Stadsmiljö i förändring - Pihl, Axel (2018)
Målet med den här uppsatsen är att undersöka hur bilfria gator vuxit fram i områden som tidigare varit trafikerade av bilar. De exempel som tas upp är alla av samma karaktär, det har tidigare varit gator med biltrafik men är idag bilfria. Syftet är att, genom att studera hur dessa gator vuxit fram, dra lärdomar av hur transformationen till bilfria gator kan gå till i det pågående paradigmskiftet från bilism till hållbar mobilitet.