Stockholms tillfälliga oaser - Wetterborg, Johanna (2018)
Denna masteruppsats behandlar tillfällig landskapsarkitektur i teori och praktik. Fenomenet tillfällig landskapsarkitektur har studerats och kartlagts med utgångspunkt i konceptet ”Levande Stockholm”, ett tillfälligt landskapsarkitekturprojekt som initierats av Stockholms stad. Uppsatsen har undersökt huruvida tillfälliga lösningar kan verka som drivande faktorer i förändringen av urbana miljöer.