Det rekreativa Säveåstråket - Gillefalk, Lina Lo (2018)
Säveån är en av Göteborgs större åar och har historiskt varit viktig för stadens industrier. Idag är den dock mer eller mindre otillgänglig och osynlig i stadsväven. Ån rör sig genom ett mångfacetterat och komplext stadslandskap, med natur, små båtvarv, bostäder, industrier och stora trafikleder, innan den rinner ut i det vatten som placerat staden där den ligger: Göta älv. En stor del av Säveån inom Göteborg rinner dessutom genom ett område i omvandling, där många nya bostäder och arbetsplatser kommer att tillkomma i åns omedelbara närhet. Att ge möjlighet för rörelse och vistelse intill vattnet skulle stärka Säveån som rekreativ miljö i staden Göteborg.