Urbana odlingsrörelser återbrukar trädgårdsstadens visioner - Hendeberg, Lisen (SLU/Landscape Architecture (until 121231), 2010)
Uppsatsen är både ett teoretiskt arbete om stadsodling och en gestaltning av en köksträdgård. Under vintern 2010 åtog sig sju studenter uppdraget att skapa en experimentell köksträdgård som en fördjupning och vidareutveckling av 2009 års utformning av köksträdgården vid ingången till Wanås skulpturpark. Mitt examensarbete består i att utifrån en jämförande studie mellan teorierna om trädgårdsstäder kring förra sekelskiftet och den nu pågående diskussionen om hur staden ska odlas utarbeta ett gestaltningsförslag för en del av köksträdgården.