Dagvattenhantering : mångfunktionella dagvattendammar för framgångsrikt naturinslag i staden - af Forselles, Rebecka; Belokozovska, Violeta; Zein, Özlem (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2018)
Med åren har olika lösningar tagits fram gällande hur dagvattnet skall omhändertas med framgång och för varje år uppfinner bland annat forskare, ingenjörer och arkitekter olika lösningar som även kan bidra med flera andra fördelar än att endast omhänderta det överblivna regnvattnet. Exempelvis läggs stort fokus på främjande av artrikedom och estetiskt tilltalande utemiljöer. Till skillnad från förr vill kommunerna numera ofta omhänderta dagvatten på ett öppet och synligt sätt där dagvattenlösningar ingår i den tillhörande omgivningen.