Svensk quinoa : svensk quinoaodling och dess egenskaper som alternativ gröda - Wahlström, Amanda; Samuelsson, Sofia (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2018)
Quinoa är idag känd som en gröda riklig på protein. Att befolkningsmängden i världen växer gör att vi står inför en utmaning att kunna producera mat till en stor grupp av människor. Sverige har som känt bra mark att kunna odla på och detta måste utnyttjas. Att kunna odla en gröda på våra marker som innehåller en stor del protein samt minska importen skulle gynna vårt land. Den tuffa utmaningen vi står framför idag är att få mer kunskap om hur vi kan odla nya proteingrödor som då exempelvis quinoa.