Biobaserade barriärmaterial : källor, materialegenskaper och användningsområden - Nilsson, Lovisa (SLU/Department of Molecular Sciences, 2018)
Plast är ett begrepp som innefattar flertalet material och de används inom många områden. Konventionell plast baseras på fossila resurser vilket är en icke-förnyelsebar källa och problematik som lyfts fram med konventionell plast är kolavtrycket och det avfall som plastindustrin bidrar till.