Historisk plats, moderna problem : tre idéförslag till bullerreducerande åtgärder för Kronparken i Uppsala - Sjöberg, Ida; Weinstock, Matilda (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2018)
Kronparken i Uppsala huserar stora, gamla tallar med rötterna i 1600-talet. I den här skogsparken gick Linné med sina studenter och det var här han beskrev och namngav just Pinus sylvestris, tallen. Tallskogen i Kronparken har under lång tid vuxit till en mycket speciell miljö där flera ovanliga fåglar, insekter och växter trivs. Skogsparken har i och med detta mycket hög ekologiska och historiska vär-den. Rakt igenom skogen går två vältrafikerade vägar som korsar varandra i Kron-parkens mitt. Dessa vägar genererar höga bullernivåer som sprids genom Kronparken och gör den oattraktiv för människor att vistas i.