Hur råmjölkskvalité och upptag av immunoglobulin påverkar kalvhälsa - De Haan, Therese (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2018)
Råmjölken är livsviktig för den nyfödda kalven och dess enda skydd mot patogener i miljön under den första levnadstiden. Hur effektiv överföringen av immunoglobuliner (IgG) blir mellan kon och kalven är beroende av råmjölkens kvalité, råmjölksrutiner samt effektiviteten i upptaget av antikropparna till blodet hos kalven.