Ut och Lek! - Viksten, Frida (2018)
Examensarbetets syfte är att skapa ett idéförslag som visar hur en förskolegård längs Norrlandskusten kan gestaltas för att stimulera barns allsidiga utveckling och välbefinnande. Gestaltningen utgår från Brännans förskolegård i Skellefteå och ska vara ett inspirerande exempel på hur utomhusverksamheten kan förhålla sig till de klimatförutsättningar som råder i kommunen. Utformningen ska samtidigt vara ändamålsenlig för den pedagogiska verksamhet som bedrivs. Förskola är det första steget i det svenska utbildningssystemet och ska lägga grunden för det livslånga lärandet. Verksamheten ska främja barns lärande utifrån de mål och riktlinjer som anges i förskolans läroplan och i skollagen.