Serum thymidine kinase 1 activity in healthy cats - Pettersen, Sara (2018)
Lymfom är en av de vanligaste neoplastiska sjukdomarna hos domesticerade katter. Sjukdomen är en utmaning för kliniker att diagnostisera och prognosticera på grund av många olika anatomiska variationer och ospecifika kliniska symptom. Det personliga värdet för katter som husdjur ökar hos kattägare som då kräver en mer avancerad veterinärvård, vilket bidrar till en önskan om att förbättra diagnostiken och möjligheterna i vårdandet av dessa katter. En biomarkör för att kunna upptäcka sjukdomen i ett tidigare stadie, för att lättare differentiera lymfom från andra sjukdomar med liknande kliniska symptom, för att kontrollera behandling och som en prognostisk faktor skulle vara till stor nytta inom veterinärmedicinen.